-kotiäidin henkireikä, pakopaikka tiskien ja pyykkien ääreltä. Sisustusta,
talon rakentamista, lapsiperhe-elämää. Arkea, juhlaa ja haaveilua.

torstai 1. heinäkuuta 2010

Treffit ja muuta kivaa

Tänään me saatiin Pikkukaverin kanssa tarpeeksemme näillä kotinurkilla lymyämisestä. Mentiin treffeille keskustaan ja sen jälkeen luuhattiin alennusmyynneillä kiersimme muutamassa tarkkaan valitussa liikkeessä katsomassa, josko siellä olisi jotakin välttämätöntä. 


Olihan siellä. Mm. tähän toppiin oli H&M:llä kirjoitettu "Mimmulle", eikä sitä sinne voinut jättää. 


Menomatkalla bussissa tuli kauhea sota kahden keski-ikäisen naisihmisen välille. En tiedä mistä se alkoi, mutta havahduin siinä vaiheessa, kun ilmassa lenteli seuraavanlaisia sapeleita ja puukkoja:


"ei sunkaan pärstän katselu kovin mukavaa ole"


"katsoisit peiliin"


"no oon kuule useasti kattonutkin"


Tästä rouvain sodasta villiintyi yksi bussissa ollut hippi. Hippi huomasi hetkensä tulleen ja koetti levittää rakkauttaan. Hippi lähestyi psykoterapeuttisesti:


"Tuntuuko teistä nyt aika pahalta? Tuleeko siitä paha olla, kun toinen on noin kiihtynyt, ja toinen noin vahingoniloinen? Miltä teistä nyt tuntuu tämä? Olisiko mukavampi olla jos ei olisi noin kiihtynyt?" 


Hipin avuliaisuus häiritsi sitä "kiihtynyttä" rouvaa, ja hän alkoi huutaa:


"Minä en ole kiihtynyt!!! Ja me ei kuule SUA tähän keskusteluun tarvita!!"


Olen joskus ennenkin bussissa törmännyt sellaiseen ilmiöön, jossa ventovieraat ihmiset polttavat päreensä toisiaan kohtaan ihan täysin. Se on virkistävää ja ihmeellistä seurattavaa. Mutta parempi olla puhumatta korkealta ja kovaa, ei voi tietää jos itsellekin joskus käy näin.


Alennusmyynneissä luuhaamisen Tarkkaan valikoiduissa liikkeissä tarpeellisten tavaroiden katselukierroksen päättymisen jälkeen äiti oli reporanka ja koitti rentoutua vaakatasossa. Siitä tuli tälläistä:
Tää sihvilä on nykyään aina mukana menossa. Ilmainen vinkki: jos menet 1-vuotiaan synttäreille, osta lapselle lahjaksi sihti! 
Rentoutuminen on haasteellista jos joku pyrkii kaivamaan rentoutujan nenää.

Ja lopuksi, itku pitkästä ilosta.

Höyhensaarille!

7 kommenttia:

 1. Voi että ,Onnista on tullu jo tosi iso poika, ei edes meinannu tunnistaa! :>
  -Piito

  VastaaPoista
 2. Muistelua Turun ajoilta:

  Teinipojat puhelivat bussissa vähän tuhmia... ja joku vanha rouva huitas lämpimikseen avokämmenellä yhtä poikaa lättyyn. Tuo hippihenkinen ratkaisu puuttui!

  En tiedä, kuka heistä loppujen lopuksi käyttäytyi ikänsä suomalla arvokkuudella.

  T: Päivi

  VastaaPoista
 3. Piito: Tuu joskus meidän kanssa leikkimään! Me luuhataan eri leikkipuistoissa kaikki päivät. :D Tai saat sä Onnin kanssa laatuaikaakin viettää jos haluat.. :)

  Päivi: Rouvalla olis kuulunut olla sateenvarjo, se olisi ollut jotenkin...perinteisempää.

  VastaaPoista
 4. Tuo toppi on ihana. Olin kanden vaiheilla itsekkin ostaa sen, mutta käymässäni liikkeeessä ei ei ollut edes viellä alennettu! Höh! H&M saisi ravata joka päivä , sillä ne alentavat koko ajan lisää vatteita. Mutta millä ajalla ja voimilla?
  Ihana blogi sinulla! Ja mainio kuvasarja teistä!

  VastaaPoista
 5. Sanna: siellä oli nyt tosi paljon alennuksia, mutta oletettavasti joo alentavat vielä monta kertaa. Noita toppeja oli vielä paljon jäljellä. :)

  VastaaPoista
 6. kuvauksellista väkeä :) miten reporangat äidit voikin näyttää noin hyvältä..? pojalla näytti olevan suht hilpeetä!
  -Anonyymi

  VastaaPoista
 7. Jaa, no siinä oli Lumenen peiteväriä silmäpussien päällä :D

  VastaaPoista