-kotiäidin henkireikä, pakopaikka tiskien ja pyykkien ääreltä. Sisustusta,
talon rakentamista, lapsiperhe-elämää. Arkea, juhlaa ja haaveilua.

keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Pohjois-Norjaan, vai Etelä-Norjaan?

Se pitäisi päättää oikeastaan tänään. Mies pitää yhden viikon lomaa heinäkuussa (kolme viikkoa jätetään elokuulle rakentamista varten) ja saatiin tuttavaperheeltä asuntoauto lainaan! Nyt pitäisi vain osata päättää. Ja laskea. Etelä-Norjaan matkatessa maksavat lautat, Pohjois-Norjaan taas bensa.


Etelään...


...vai pohjoiseen?

Sain vihdoin vaihdettua taustan värin, mutta vieläkään tämä ei ole ihan sellainen kuin haluaisin. Täytyy ruinata Mieheltä apua, omat taidot on tietokonehommissa vielä aika pienet.

Jos joku sattuu blogia lukemaan ja on käynyt Norjassa, saa kertoa näkemyksiä ja vinkkejä matkan suhteen! :)12 kommenttia:

 1. Joskus oon käyny sukulaisten kans sillain, et lautalla tukholman kautta etelä-norjaan josta sitten norjan rannikkoa pitkin ylös ja sit norjan ja ruotsin läpi leikaten haaparannan kautta takas suomeen. Luulisin ettei tulis sen kalliimmaksi kuin pelkkä etelä tai pelkkä pohjoinen kierros.. Pohjoiskierroksella kilometrejä tulee ainakin se 3500km. Ihan vaan siis vaihtoehtoehdotuksena tällainen vähän molempia kierros.. :)

  -pekka

  VastaaPoista
 2. Hmm. Ei hassumpi idea. Täytyy vaan laskea, että paljonko kilometrejä tulisi per päivä. Meillä kun on aikaa vain se viikko, enkä haluaisi että menee autossa istumiseksi koko reissu.

  VastaaPoista
 3. Olen käynyt vain pohjois- norjassa ja hienoa sielä kyllä on.

  VastaaPoista
 4. Oonkohan ollut Peksin kaa samalla matkalla :D Mä en kyllä muista siitä enää mitään.

  Viikoks ei ehkä kannata mennä pohjoseen. Kilonmetrejä tulee tosiaan se n. 3500/4000 jos haluaa nähdä sitä norjaakin. Asuntoauto kulkee 80km/h, menee ainakin kolme päivää yhteensä suomen puolella, joka on _tylsää_.
  Muistaakseni ite tykkäsin enemmän tosta keski-norjasta ja etelä-norjasta. Mä oon tehnyt matkani sinne melko pienenä, joten mulla muistikuvina lähinnä kuvat (upeita) tosta puolesta norjaa. Ainoo vaan, et saakohan niitä etelän/keskinorjan "peikkoteitä" mennä asuntoautolla? Ne on sellaisia pieniä kiemurtelevia ja ainakin osa on kielletty asuntovaunuille. tarkistakaa!

  Hansu taas rakasti pohjois-norjaa. Mun mielestä se on lähinnä ok. Mutta varoitus!! Ajamista 500km/päivä on paljon (8-9h) asuntoautolla, eli päivät menis vaan ajaessa jos meette pohjoseen. Tosin sitähän se norjan matkailu on, autossa istumista.

  Eli summasummarun, Suomen puoli on tylsää. Pohjois-Norja ok, mut sit tota Suomen ajoa tulee siinä ihan sikana. ala-Norjaa en muista kunnolla, mut ite menisin sinne nyt :)

  VastaaPoista
 5. Kävin yhtenä juhannuksena Norjassa Keuruuta paossa, siis siellä pohjoisessa, ja kun ajettiin ahkerasti niin sinne menemiseen ei menny kauheen kauan. Mä tykkäsin pohjoisesta ihan hulluna.. ei ok vaan about täydellinen.. mutta toki se, että mä tykkään jostain paikasta ei tarkoita että muut olis samaa mieltä. Siellä oli myös kivaa ajella koska samalla näki maisemia, mut jos ei välitä autossa istua niin kannattaa valita etelä, koska pohjoisessa kaikkien paikkojen välimatkat on tyyliin satoja kilometrejä mutkaisia teitä.
  joskus 90-luvulla kierreltiin etelää ja siellähän on vaikka mitä näkemistä pienemmillä välimatkoilla, vaikka kyllä siinäkin joutuu ajamaan kun se ruotsi sattuu oleen välissä.. oli kyllä sellanen budjettireissu se etelään ja keskelle suuntautunu, ettei kovin monia asioita voinu tehdä tai nähdä(paitsi maisemia) koska norjassa hengittäminenkin maksaa sata euroa/ litra happea. tulee mieleen että saatiin koko porukka myös ruokamyrkytys, kun lämmitettiin jossain tien pientareella Bunsenilla paikallisesta lähikaupasta ostettuja purkitettuja Joika- poropullia, jotka myös oli ihan sairaan pahoja silloinkin kun ei ollu pilalla mutta niitä aina syötiin koska ne oli niin halpoja verrattuna muuhun norjasapuskaan.

  t.Anonyymi Sepustaja xD

  VastaaPoista
 6. Me käytiin perheen kanssa asuntoautolla pohjois-Norjassa. Ajettiiin ruotsin kautta ja yövyttiin mitä ihanimmilla leirintäalueella. Oli kyllä niin virkistävä kokemus ja kauniit maisemat että reissu tulee tehtyä varmaan toistekin :).

  VastaaPoista
 7. Kiitos mielipiteistä! Hmm, ei ole vieläkään päästöstä syntynyt. Pohjoista puoltaa juuri maisemat ja edullisuus, mutta etelä voisi olla yksivuotiaan lapsen kanssa houkuttelevampi vaihtoehto. En tiiä kuinka monta tuntia se jaksaa istua kököttää autossa.

  Se "etelänreissun" kalleus vaan vähän mietityttää. Mut jos osataa täältä asutoauton täyteen ruokaa, niin siinä ainakin säästää? Tosin siellä voi olla monta pääsymaksullista houkutusta, toisin kuin pohjoisessa...

  Jahka mies kotiutuu, täytyy pitää palaveri!

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Meni vikaan äsken. Uudelleen. Pakko puolustaa vielä keskinorjan maisemia, eli siellä löytyy myös upeita näkymiä.

  Geiranger

  http://www.nymander.com/images/1990s/Year_1994/06_Norja/1994_06_Norja_19_Geiranger_Putous.jpg,

  peikkotie..

  http://ktm.kicks-ass.org/kuvat/Jonkko_Mirva_Norja_2007/

  VastaaPoista
 10. Ihan vaan tunteella:
  - Menkää pohjoiseen!

  T: Serkku-P.

  VastaaPoista
 11. Länsi-Norja ! siellä ne korkeimmat vuoret ovat : )

  VastaaPoista
 12. Hei, oliko niin että olitte viime kesänä? Missä päin lopulta olitte? Pohjoisessa olen asuntoautolla käynyt ja nyt itseäni askarruttaa etelämmän kapeat tiet.

  VastaaPoista