-kotiäidin henkireikä, pakopaikka tiskien ja pyykkien ääreltä. Sisustusta,
talon rakentamista, lapsiperhe-elämää. Arkea, juhlaa ja haaveilua.

perjantai 15. huhtikuuta 2011

Synnytyssuunnitelma

Mutta ihan ensiksi: tervetuloa uudet lukijat!!!
Kiva kun klikkailitte itseänne lukijoiksi/jätitte kommenttia, niin pääsen "jäljillenne" ja lukemaan myös teidän blogeja. Se on ihan parasta näin mammalomalla. :) Jos olisin työelämässä, tuskin ehtisin ihan niin paljon. Eli juuri sopivaan saumaan. :) Nyt viimeistään kyllä pitäis järjestää se arvonta, mutta en ihan vieläkään jaksa. Tauti pitää tiukassa otteessaan. Tavoitteenani on parantua kuitenkin ennen synnytystä, ettei tarvis sitten siellä ponnistella ja yskiä keuhkon kappaleita samalla...


Huomenna alkaa viimeinen raskausviikko, ja ensi viikolla onkin sitten laskettu aika. Plienee siis luonnollista, että lähestyvä synnytys pyörii mielessä kovasti, enkä sen tähden osaa tännekään oikein muusta enää kirjoittaa. Alan kyllä olla niin valmis!! Jos ei olisi tauti päällä, voisin lähteä synnyttämään saman tien! Nyt olis kuitenkin parempi, ettei ihan vielä käynnistyisi, jotta ehdin parantua. Äiti tulee tänne ensi viikolla muutamaksi päiväksi, ihan vaan minun ja Pikku-Uhmiksen seuraksi. Ihanaa! Mietinkin, että ensi keskiviikko olisi oiva päivä alkaa liruttaa lapsivesiä pihalle. Olisi hoitaja valmiiksi kotona.Mutta siitä synnytyssuunnitelmasta:
Viimeksi en sellaista laatinut. Ajattelin, että homma menee niinkuin menee, eikä siihen itse voi juurikaan vaikuttaa. Ja niihän se menikin. Säästyin onneksi sektiolta, vaikka vauva oli asentanut itsensä väärään asentoon, ja piti ponnistella hirmu kauan, ennen kuin iso poika tuli pihalle. Lastenhoitajakin kutsuttiin jo hyppimään mahan päälle, kun ei meinannut tulla valmista... (No, ei se siinä ihan hyppinyt..mutta siltä se tuntui!)No, nyt mulla on sitten suunnitelma, joten ehkä kaikki sujuu tällä kertaa paremmin! Jospa viime kerran ongelmat johtuivatkin suunnitelman puutteesta?

1. TAYS:n kymmenestä synnytyssalista yhdessä on vesiallas- minä saan juuri sen synnytyssalin käyttööni. Ja koska sattuu olemaan niin hiljaista, pääsen sinne jo reilusti ennen kuin edes olisi tarvis. Näin minun ei tarvitse makoilla yksin pitkään siellä alakerrassa verhon takana, minne mies ei saa tulla mukaan ollenkaan.
2. Kellun vedessä. Mies syöttää minulle viinirypäleitä ja vesimelonia, hieroo selkää, ja siemailen DrPepperiä. Sitä AITOA tavaraa suoraan jenkeistä tuotua, tölkistä. 
3. Kuin huomaamatta tilanne etenee siihen pisteeseen, että saan epiduraalin. En siis kärsi supistuksista oikeastaan lainkaan.
4. Ja yhtä huomaamatta saan alkaa ponnistaa. Sitä ennen minulle tuikataan selkäytimeen vielä spinaali, joten ponnistuskin on kivuton!
5. Terve vauva.
6. Päästään jo seuraavana päivänä kotiin.
7. Toivun synnytyksestä täydellisesti kolmessa päivässä.

Aika hyvä suunnitelma mulla, vai mitä? Jos joku lukija sattuu olemaan raskaana eikä keksi parempaa, niin tätä saa toki lainata. ;)

Hyvää alkavaa viikonloppua kaikille!!

(Kaikki kuvat haettu googlen kuvahaulla.)

8 kommenttia:

 1. Oikein hyvä suunitelma, jos tarvitseisin niin heti lainaisin :D
  Aurinkoa viikonloppuusi ja tsemppiä loppuraskauteen!

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvä suunnitelma :)
  Kun se vielä menisi noin!!

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä synnytykseen, suunnitelma vaikuttaa varsin hyvältä! :) Miun synnytys ei mennyt suunnitelmien mukaan, tai meni muuten oikein mallikkaasti mutta vähän myöhemmin kuin olin odottanut. Pian se pieni käärö on jo sylissä, on ne niin ihania <3 Toista kertaa kaikki tuntuu jotenkin luontevammalta ja helpommalta, usko pois! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Tarja, ja hyvää viikonloppua sinullekin! :)

  Mia, älä muuta sano! Voi kyllä olla, että mun "suunnitelmassa" on joitain aukkokohtia...

  Petra: luinkin sun blogista miten oli mennyt. Synnytys kuulosti ihanan "helpolta", jos nyt niin voi sanoa, mutta se yliaikainen kärvistely ei niinkään! :/ Sitä mäkin kovasti toivon, että ihan kaikki sujuis jotenkin helpommin toisella kerralla. Imetykset sun muut.

  VastaaPoista
 5. Hei!

  Eksyin monen mutkan takaa mukavan oloiseen blogiisi ja kirjauduin lukijaksi. Meillä näyttää olevan vähän samanlainen tilanne:) Olen itse jäämässä äitiyslomalle kesäkuussa ja olen jonkin aikaa pyörinyt täällä "blogimaailmassa".

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä ja voimia synnytykseen, ja tietenkin olotilaan ennen sitä. Toivotaan, että kaikki sujuu tuon hienon käsikirjoituksen mukaan :)

  VastaaPoista
 7. Saija: kiva kun löysit tänne! Blogimaailma on koukuttavaa. :)

  Marika: kiitos! Toivotaan! (Vähän ehkä kyllä epätodennäköistä...) ;)

  VastaaPoista
 8. Uusi lukija ilmoittautuu! Ja samalla naurahdan että haaah mulla meni pikku kakkosen synnytys melkein presiis yllä olevalla tavalla, ainoo vaan että epiduraalia ei ko. sairaalassa ees annettu joten hetken sain kärvistellä siel ammeessa ennen spinaalia mut sitä ei kestäny kyl kauan. Ai niin ja okei mies ei syöttäny mulle rypäleitä enkä saanu dr pepperii eikä ihan seuraavana päivänä lähetty kotiin. Mut muuten täsmälleen noin :D

  VastaaPoista