-kotiäidin henkireikä, pakopaikka tiskien ja pyykkien ääreltä. Sisustusta,
talon rakentamista, lapsiperhe-elämää. Arkea, juhlaa ja haaveilua.

maanantai 14. maaliskuuta 2011

Viikonlopun saldoa

Napero kaipasi iskää kovasti koko viikon. Kun perjantai vihdoin koitti ja iskä oli kotona illan, oli pienellä miehellä niin paljon ja monenlaisia tunteita kerralla, että ei sitten osannut oikein muuta tehdä, kuin lyödä ja purra iskää, ja sanoa tyhmäksi. Voi raukkaa! (Kumpaakin!) Myös vanhemmat olivat kummatkin aika poikki, joten perjantai-ilta meni vähän matalalentoisissa tunnelmissa kaiken kaikkiaan.

Mutta perjantaina saatiin siis tunteet purettua, ja loppuviikonloppu olikin ihan loistava!
Saatiin vihdoinkin aikaiseksi ottaa muutama mahakuva. Piito niitä taisi kommenttiboksissa joskus kysellä, joten tässä Piitolle: 


Pää jäi pois, mutta hyvä niin. :)
Lauantaina nukuttiin ensin päiväunet koko porukka! Ja kaikki vielä vuorotellen, ei saatu synkronoitua. :D Ensimmäinen (eli mies) meni päikkäreille jo aamulla yhdeksän aikaan, sen jälkeen minä, viimeisenä Napero.
Kahden aikoihin oli viimeinenkin herännyt, ja lähdettiin Ikeaan.
(Kaikki muutkin tässä kaupungissa olivat samaan aikaan keksineet mennä Ikeaan!)
Reissu oli todella hyödyllinen! Keittiöpäätös sai viimeisen silauksensa: valittiin valkolakattu kokopuinen Ramsjö. Ikeasta lähtee myös induktioliesi, tiskikone, uuni ja mikro. Ihan kiva, niistä saadaan nyt sitten alennusta 100e per kipale, kun Ikeassa on keittiöviikot meneillään. Päättyvät muuten huomenna! Jääkaappi ja pakastin metsästetään muualta, tiskiallas ja työtasot päätetään myöhemmin.

Napero mieltyi tähän jakkaraan:


Sitä se työnsi pitkin Ikeaa. Muutenkin kodinkoneosasto oli pienen pojan paratiisi, pääsi painelemaan kaikenlaisia nappeja sydämensä kyllyydestä.


Päivälliseksi syötiin hot dogit, ja se upposi vauhdilla!


Seuraavaksi lähdettiin Prismaan katsastamaan kodinkonevalikoimaa. Siinä vaiheessa olin kyllä aika kuollut, mutta yhdestä nurkkauksesta löytyi pelastus: hierova tuoli ja jalkahierontalaite! Ah, se pelasti koko loppupäivän! Teki oikeesti niiiiiiin hyvää jaloille! Istuin siinä hörppimässä take away- kahviani silmät ummessa ja miesväki tarkisti Prisman valikoiman. Sieltä ei löytynyt mitään, paitsi....


...aurinkolasit Naperolle, jotka ovat olleen ostoslistalla jo pitkään! Takapenkiltä on kuulunut surkeaa valitusta "Miimä! Miimä!", eli "Silmä! Silmä", kun aurinko on häikäissyt. Mietin aluksi, että miten poika saadaan pitämään laseja, mutta se ei sitten ollutkaan ongelma; niiden kanssa on nyt menty jopa päiväunille. :)


Prisman jalkahieronnan avulla jaksoin vielä Gigantinkin, ja sitten suunnistettiin raksalle kurkkaamaan, mitä muurari oli saanut aikaan. Ja olihan siellä tapahtunut! Pesutilojen seinät nousevat kovaa vauhtia:


Tähän tulee keittiö, josta olen viime aikoina jorissut paljon.


Olohuoneen korkeat ikkunat tykästyttää kovasti.


Organisoitunut mies organisoi myös työkalunsa. :) 
Saatiin tälläiset väliaikaisraput jostain lainaan.


Illalla oltiin kyllä aika poikki. Heittäydyttiin lattialle lukemaan autokirjaa ja laskemaan verta jaloista päähänkin päin. :)


En tiedä ollaanko ihan väärässä ja pimeitä, mutta ajatellaan niin, että päästäisiin muuttamaan heinäkuun alussa. Alakertaan siis, yläkerta tehdään myöhemmin.
Suunnitelma on se, että toipuisin synnytyksestä nopeasti, jolloinka mies voisi rakentaa isyysloman ja kesäloman. Ja silti jäisi vielä illat vapaaksi olla yhdessä koko perhe, mikä olisi ihan luksusta!
Kaikki voi myös mennä toisin. Esim jos sattuisinkin joutumaan sektioon tai toipuminen olisi muista syistä hidasta. Voi myös olla, että arvioidaan kaikki muutenkin ihan pieleen. :)
Jää nähtäväksi!8 kommenttia:

 1. Jes, kiitos kuvasta ;) Tosi ihanan näkönen masu! :)) Muutenkin suunnitelmat kuulostaa tosi hyvältä. Toivotaan, että ne toteutuu.
  -Piito-

  VastaaPoista
 2. On kyllä ihanat noi olkkarin ikkunat! Ja samaa mieltä, että suloinen vauvamasu! :)

  VastaaPoista
 3. Elkku tässä hihkuu joillekin näistä kuvista: "seekku, seekku" :)

  VastaaPoista
 4. Hyvältä kuulostaa raksatouhut ja keittiöstä tulee varmasti TOSI kiva! Ja on sulla aivan ihana vatsa! Milloinkas olikaan H-hetki, kun en sitä koskaan muista? Terkuin Leena p.s Jos kaikki menee hyvin, meillä olisi rekkakyytejä luvassa la 21.05.2011

  VastaaPoista
 5. Leena: h-hetken pitäisi olla 23.4. Aika pian, onneksi! Jos rekkakyyti-tapahtuma järjestyy, niin ehdottomasti tullaan! :) Jos muistat ni laita vielä vaikka facebookiin ilmoitusta, ettei pääse unohtuun. :)

  VastaaPoista
 6. Hei!

  Hienolta näyttää raksalla.

  Just tuossa muistelin, että missäs vaiheessa me itse oltiin vuosi sitten maaliskuussa ja piti oikein raksablogista tarkistaa :) Meillä oli seinien tasoitustyöt tehtynä (otettiin ne kyllä ulkopuolisena urakkana, ku ei enää itsellä ollut paukkuja) ja pesuhuoneen laatoitusurakka loppusuoralla. Laatoituskin otettiin urakkana. Itse muistan säätäneeni kevättalvella viime vuonna jotain porrastoimitusten ja kiintokalusteiden kanssa :) Oli se aika showta, heh.

  Tsemppiä rakentamisen loppurutistukseen. Palkinto on onneksi ihana - oma koti :)

  VastaaPoista
 7. Olis kyllä niin huippua ottaa toi seinien tasoitustyö urakkana! Mut se on kuulemma tosi tosi kallista- onko totta? Meillä alkaa olla jo niin tiukka toi budget, että en tiiä...mut se on kuulemma tosi nihkeetä hommaa. :/

  Mä oon muuten kadottanut sun blogin osoitteen. Olis kiva käydä siellä pitkästä aikaa kurkkimassa. :)

  Miten pian te pääsitte sitten muuttamaan, kun maaliskuussa olitte tossa vaiheessa?

  VastaaPoista
 8. Tasoitusammattilaiset antoivat hinta-arvion kun pääsivät paikan päälle katsomaan. Hintaa en nyt muista, mutta isäntä vois muistaa. Sen muistan, että lopputulokseen oltiin tyytyväisiä eikä ollut tosiaankaan kallis urakka hyötyyn nähden. Meiltä saatte parikin nimeä, jos haluatte kysellä hintoja.

  Tasoitushommat on kyllä suoraan sanottuna ihan tuskaa ja järjettömän aikaavievää (nimim. 10 neliön varaston seinät itse tasoittanut ja hermonsa menettänyt). Että jos jotain urakkana ottaa niin se :) Siinä säästää omia hermoja, jos aikoo vielä itse maalatakin. Nimittäin seinien hiominen ja maalaaminen on vielä ihan oma juttunsa. *Köh* pölyä siitä vieläkin keuhkoissa... Maalaamiseen meni kans ihan järjettömästi aikaa, kun tein sitä käytännössä iltaisin yksin. Useampi viikko meni maalipurkkien kanssa läträtessä.

  Me päästiin muuttamaan heinäkuun tokalla viikolla, tiukkaa teki ja hermot veti kireelle, että tuohon päästiin. Mutta nyt tietty fiilis on Home Sweet Home ja aika kultaa muistot :)

  Meidän raksablogi ei ole ollut julkinen, mutta jos haluatte sitä lukea, niin voin kyllä sinne antaa oikeudet.

  Se mun kaikille avoin sisustusblogi löytyy: http://sisustusassari.blogspot.com/

  Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan!

  VastaaPoista