-kotiäidin henkireikä, pakopaikka tiskien ja pyykkien ääreltä. Sisustusta,
talon rakentamista, lapsiperhe-elämää. Arkea, juhlaa ja haaveilua.

tiistai 15. helmikuuta 2011

Helppoa ja nopeaa!

Huomasin sunnuntai-iltana, että leipä oli ihan finaalissa.
Ja jääkaapissa pyöri ylimääräinen kermaviili.
Niinpä googletin sanat "teeleipä ja kermaviili",
ja kiva resepti löytyi! 


2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl juustoraastetta
1/2 dl öljyä
2 dl maitoa/kermaviiliä/piimää/vettä
pinnalle juustoraastetta, ken näin tahtoo


Kaikki ainekset vaan sekotetaan keskenään,
ja taputellaan pellille pari lättänää vehnäjauhoa apuna käyttäen.
Itse laitoin toiseen päälle juustoraastetta, toiseen en.
225 astetta, 10-15 min. 


Teeleipäreseptejä on todella paljon,
minä tykkäsin tästä. Ehkä se oli se kermaviili mikä teki kivan säväyksen?
Helppoa ja nopeeta, jos leipä on päässyt loppumaan!
Ja muutenkin kivaa vaihtelua.
Varmaan tonne voisi heittää sekaan vaikka mitä, 
aurinkokuivattuja tomaatteja, oliivia ym.
Maku muuttuu varmaan mukavasti.

Minulla oli muuten käytössä oliiviöljy, ja se ei ollut ihan nappi-juttu.
Jostain syystä sen maku puski vähän läpi.
Ehkä kannattais laittaa suosiolla vaikka voita? :P
Tai sitten jotain mauttomampaa öljyä.

Kohta saan taas jääkalikkani takaisin raksalta kotiin!

Siellä se rakentaa takapuoli jäässä.
Tein äsken kasvissosekeittoa,
 (hurahdin siihen totaalisesti viikonloppuna, siitä lisää myöhemmin)
ehkä sillä saa miehen sulamaan kohmeesta.
Kokeilen ainakin!
Soitin jo ja varmistin, että maistaahan se edes vähän? :)
Koska löysin jostakin blogista ihan loistavan reseptin! 
Laitan senkin jakoon myöhemmin.

Loppuun vielä kuva, joka aiheuttaa minussa kateuden tunteita:
Uskomaton rentouden aste!







7 kommenttia:

  1. Katselin tuota reseptiä ja näyttää aika samalta, mitä meillä tehdään gluteenittomana versiona. On kyllä hyvää! Täytyykin kokeilla joku kerta tolla kermaviilillä maidon sijaan :) Oon joskus tehnyt just oliivi-aurinkokuivattutomaatti-version...toimii! Myös porkkanaraaste bueno.

    VastaaPoista
  2. Mulla olis viikonloppuna tehty perunamuusi jääkaapissa ja siitä täytyis tehdä "rieskaa" vähän vastaavalla taktiikalla... noi on ihania mutta musta vähän tuntuu, että ne on vain just tehtynä hyviä. Seuraavana päivänä jo vähän tökkii.

    Ja noi terveelliset öljyt on herkästi vähän pahoja, varsinkin kylmäpuristettu rypsiöljy. Mutta kai niitä on pakko välillä käyttää.

    Ihana tuo pieni "retkottaja", jolle nukkuminen on sitä itteensä!

    T: Päivi-serkku, ei se suureksi kasvanut viherkasvi!

    VastaaPoista
  3. Mulle maistui mikron kautta hyvin vielä seuraavanakin päivänä. Mut on se tuoreena kyllä parasta. Juu, kylmäpuristettu rypsiöljy ei oo kans paikallaan ihan joka paikassa. Ja toi oliiviöljy ei oikeen sopinut, ehkä se sopii lähinnä salaatteihin ja sellasiin juttuihin.

    Parahin Viherkasvini, löysin eilen sellasen kasvissosekeitto-reseptin, että sitä meinasi väkisin mennä kurkusta alas koko kattilallinen, niin hyvää se oli! Jaan heti kun kerkeen sen reseptin. Luulen, että myös sinä mielistyt siihen kovasti. Tosin se on aika epäterveellistä, ehkä...

    VastaaPoista
  4. Dimangi: täytyy kokeilla tota sun versiota kanssa! Ainakin aurinkokuivattu tomaatti on ihan älyttömän hyvää!

    VastaaPoista
  5. Heiii, mäkin kokeilen :)

    Ihana toi nukkumiskuva. Onneks kukaan ei kuvaile mua nukkuessa :o

    VastaaPoista
  6. siiis niiin rento kuva!!! miten noi pikkaset osaakin nukkua niin antaumuksella!? :D

    sulla on muuten todella kiva blogi..taidanpa tulla uudemman kerran :)

    http://kesaheinanelamaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
  7. Kiva kun kävit Heidi! Pitääkin tutustua myös sun blogiin. :)

    VastaaPoista