-kotiäidin henkireikä, pakopaikka tiskien ja pyykkien ääreltä. Sisustusta,
talon rakentamista, lapsiperhe-elämää. Arkea, juhlaa ja haaveilua.

perjantai 17. syyskuuta 2010

Salaattia

Tein tässä yhtenä iltana Halloum-juustosalaattia, jonka reseptin pongasin Mau!kas ruokablogista. Ihan justiin samalla tavalla en salaattia kuitenkaan tehnyt. Esimerkiksi mansikat vaihdoin hunajameloniin, koska mansikka-aika on ohi. Luulen, että nimenomaan niitä mansikoita tuo salaatti kuitenkin jäi kaipaamaan. Ja unohtamaani punasipulia. :)

Näitä vihanneksia ja hedelmiä huiskin salaattiin.


Halloumi kuului viipaloida ja liottaa vedessä.



Juusto paistettiin pannulla, ja kylkeen paistoin lisäksi barbeque-kanaa.



Tämän salaatinkastikkeen reseptin löysin myös täältä.

Kastike:
1 tl vahvaa sinappia
1 tl sokeria
1 rkl appelsiinimehua
3 rkl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa
2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 tl kuivattua oreganoa
rouhittua mustapippuria



Kastike ei kyllä minulla onnistunut. Ongelma piili siinä, että erehdyin laittamaan reilusti enemmän sokeria kuin resepti sanoi, joten makea maku puski liikaa läpi.

Kokeilen uusia reseptejä todella harvakseltaan, joten tämä oli ihan saavutus! Ollaan miehen kanssa katseltu Neljän tähden illallinen- ohjelmaa, ja sieltä olen kyllä bongannut nyt mielenkiintoisia reseptejä, joita koitan patistaa itseni totetuttamaan.


Mitä teillä syödään tänä viikonloppuna? :)

3 kommenttia:

  1. Meillä syödään todennäköisesti viikonloppuna lähinnä pelkkää pikamättöä xD Ruokapuoli lievästi hunningolla taas.

    Mutta! Tosi kiva nähdä sun versiosi tästä salaatista! :) Mun ruokatuntemukseni on vaan hieman metsässä, kun katsoin tuosta sun kuvastasi, että siinähän on kurpitsa xD Ei ihan ole samannäköinen toi hunajameloni kuitenkaan.

    Toi kastike oli mun makuun muutenkin jotenkin omituinen. Tai en sitä lopullisesta salaatista sitten juurikaan edes maistanut. Mutta mansikka tosiaan antoi jännän lisän salaattiin. Mun täytyy ehkä kokeilla vielä jotain toisenlaistakin versiota halloumi-salaatista, kun mä siitä kuitenkin tykkäsin. Ja tosiaan toi meloni tekee mieli ottaa halloumin kanssa testiin :)

    VastaaPoista
  2. Namnam! Saispa itsekin aikaiseksi tehdä jotain noin ihanaa ja vieläpä terveellistä.. Me ollaan tuhottu viikonlopun jämiä, eli anopin majoneesista ruokaisaa salaattia viime päivät, ja Mies myös savustettua lahnaa, sekin mökkijämiä. (Mua jostain syystä alkoi niin ällöttää kalan haju etten kyenny lahnaa syömään..) Veikkaan että tällä viikolla tehdään taaaas niitä perusruokia, eli jotain jauhelihajohdannaista ja ehkä jotain kanasuikalejohdannaista. Voi kunpa jaksais joskus kokeilla jotain uuttakin :-)

    VastaaPoista
  3. Kitinen: mä pilasin kastikkeen ihan vaan pistämällä törkeen paljon sokeria. :D En tiiä miten siinä niin pääsi käymään...

    Laapa: Kanasuikalejohdannaiset on kiireisen arjen pelastus. Kalanhaju alkoi ällöttää = vauva tulossa? ;)

    VastaaPoista