-kotiäidin henkireikä, pakopaikka tiskien ja pyykkien ääreltä. Sisustusta,
talon rakentamista, lapsiperhe-elämää. Arkea, juhlaa ja haaveilua.

sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Habitare sisustusmessut

Eilinen alkoi hyvällä aamiaisella. Paistoin pekonia ja munia, lisukkeena oli teetä, appelsiinimehua ja kolmiopaahtoleipiä. Siitä varmaan inspiroiduttiin keksimään, että lähdetään ex tempore Helsinkiin Habitare sisustusmessuille! Tollaset odottamattomat päähänpistot on aina kivoja, ja silloin reissut tuppaavat onnistumaankin, kun ei ole ehtinyt virittää odotuksia ihan kattoon asti.

Eli kivaa oli! Jos olisin vuoden odottanut kyseisiä messuja, olisin saattanut hieman pettyä. Tai sitten on tullut kierreltyä liikaa Ikeassa, ja silmä odottaa tietynlaisia kokonaisuuksia. Energiaa söi myös hieman toipilaisuus; eilinen oli ehkä hivenen liian aikaisin lähteä talsimaan lukemattomia messuhalleja. Ihan kaikkia en jaksanutkaan kiertää, mutta tässä muutama kuva ja juttu mitkä sytyttivät.


Tämä Maskun pöytä oli meistä molemmista kiva. Tuolit meni ehkä jo hivenen liikaa huvila-tyyliin, mutta nekin on ihan hauskat. Saattaisin kuitenkin ehkä kyllästyä koukeroisiin pöydänjalkoihin? Ja kun olen "mööpelit ostetaan ainakin 20 vuodeksi"- tyyppiä, niin asia pitää pohtia tarkkaan. :)
Hoksattiin myös, että meidän tulevaan ruokasaliin (eli olohuoneen nurkkaan) sopisi paremmin tilan puolesta tälläinen neliön mallinen pöytä. Tämä yksilö on Anttiina nimeltään, ja löytyy täältä.
TÄMÄ ylläoleva pöytä vei kuitenkin sydämeni! Messuilla tutustuin itselleni ihan uuteen juttuun, Sasu's Playhouseen. Tämä kuva on napattu heidän sivuiltaan. En edes tiedä hintaa, enkä tiedä uskallanko selvittääkään... Mutta tykkään tästä tosi paljon. Ja mikä hauskinta; se on valmistettu kierrätyspuusta, Indonesian vanhoista taloista ja silloista. No, siitä voi ajatella monella tapaa, mutta pöytä on kiva! Tässä vielä toinen kuva samasta pöydästä nettisivuilta:
Kun tämä nyt lähti ruokapöytien ympärillä pyörimään, niin laitanpa tähän pari kuvaa missä näkyy meidän nykyinen ruokapöytä: 
Tämä pöytä on kulkenut suvussamme, ja on ollut meillä kotona niin kauan kuin jaksan muistaa. Minä sitten sain sen, ja tykkään siitä kyllä, mutta olen silti päättänyt hankkiutua siitä eroon. (Haluaako joku ostaa?) Nimittäin pöytä ja tuolit vaatisivat ihan massiivisen kunnostusoperaation. Kun ne siirtyivät maalta kuivaan kerrostaloilmaan, alkoivat kaikki liimaukset pettää. En ole niin innostunut huonekalun kunnostamisesta, että jaksaisin ryhtyä näin isoon operaatioon. Eli tämä johonkin kuuseen, ja uusi tilalle!

Kivointa olisi jos Mies tekisi meille pöydän ja tuolit! Tykkään sen kädenjäljestä, ja pienet persoonalliset epämääräisyydet ei haittaisi minua ollenkaan. Mutta menisi vielä varmaan pari vuotta ennenkuin saadaan autotallikin valmiiksi ja työtila (ja aikaa!), joten pitää siis shopata. Pitkälti me hankinnat tullaan varmaankin tekemään Ikeasta, mutta ruokapöydän ja tuolit haluaisin hieman...persoonallisempina ja ainutlaatuisempina. Ja ehdottomasti sellaiset jo valmiiksi kuluneen näköiset! En halua ostaa mitään kiiltäväpintaista, joka menee pilalle heti kun Napero ekan kerran purkaa elämäntuskaansa siihen lyömällä sitä haarukalla. Jos pöytä on jo valmiiksi ruhjuinen, pieni lisä ei tee pahaa.

Tämmöinen kiva kellokin näkyi messuilla:(Mutta siinä oli sellainen hintalappu, etten edes vaivautunut painamaan mieleen minkä firman kello se oli.)

Kaikkea muutakin hyödyllistä nähtiin ja kuultiin. Mm. tapasin firman, joka tekee manttelireunuksia takkojen ympärille. Mekin halutaan sellainen manttelitakka. Mutta kun niitä ei Suomessa juuri näe, olin jo alkanut epäillä, että se ei olisi hyvä tai mahdollinen ratkaisu. On se kuulemma! Ihan normaali varaava takka taakse, ja kehykset eteen. :) Jos Mies osaa väkertää sellaiset, siinä saa varmaan säästettyä ihan kivasti.

Nyt pitää mennä valkkaamaan maali noista lukuisista näytteistä mitkä tuolla pöydällä odottaa, ja sitten nukkumaan! Kivaa alkavaa viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Sasu`s oli kans mulle uus kiva yllätys messuilla!
    Iskeekö sua tää RM:n pöytä? http://kotisivukone.fi/files/casarusticaoy.kotisivukone.com/driftwood.jpg

    VastaaPoista
  2. Iskee todella!! Aivan hurmaava.

    VastaaPoista