-kotiäidin henkireikä, pakopaikka tiskien ja pyykkien ääreltä. Sisustusta,
talon rakentamista, lapsiperhe-elämää. Arkea, juhlaa ja haaveilua.

keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Aurorassa



Arvaatteko mitä tää meinaa? :)


Jep. Me ollaan muutettu. Olen ollut bloggailun maailmoista poissa kauan, liian kauan! Tuli jo ihan ikävä. Vietin lasten kanssa maalla mummulassa reilun kuukauden evakkokauden, ja siellä ei netti pelittänyt ollenkaan. Ja muuton jälkeen piti vähän aikaa vetää happea. Toisaalta koen vähän niinku tarvetta sanoa että sori, kun en informoinut alkavasta blogitauosta. Mutta sit toisaalta, enhän mä mikään Kalastajan vaimo ole. :D Tuntuu että moinen pahoittelu kuuluu vaan suurille ja ihmeellisille bloggareille. No mutta joka tapauksessa, takas täällä!

Me saatiin muuttolupa niukin naukin. Ja paljon täällä on vielä hommat kesken. Ei siis puutu pelkkiä surullisenkuuluisia listoja, vaan myös kattoa, valoja, silikoneja, kodinhoitohuoneen kaapistot, vaikka sun mitä. Mut ei se mitään! Ihanaa taas olla koko perhe yhdessä.

Talo loistaa vielä tyhjyyttään, täällä on vain sängyt, lainassa oleva ruokapöytä ja sohva joka ostettiin eilen. Palautettiin Ikeaan ylimääräisiä keittiön ruumiinosia, ja kappas, niistä tuli niin paljon rahaa että saatiin sohva! Ja pisteitä Ikealle siitä, että antoivat palauttaa roinaa monta kuukautta myöhässä!


Lapset on sopeutuneet upeasti uuteen kotiin. Ovat ihan riemuissaan. Mäkin olen nauttinut olostani suuresti, kaikki tuntuu nyt niin helpolta. Mutta joku pala mulla kyllä on kurkussa, ahdistusperäinen sellainen. Liekö posttraumaattinen rakennusoireyhtymä? :D


Hellyyttä. Mutta valitettavasti myös pureksimista pienemmän taholta, ja lyöntejä isomman. Edelleen. 


Pikkukaveri tutkii, onko Matti kukkarossa pitkän rakennusprojektin päätteeksi. No Mattihan se siellä!


Pohdin ja tuumin pitkään valkoisen ja beigen Ektorpin välillä. Valkoinen olisi ollut edullisempi, mutta valkoinen lapsiperheessä.... Lisäksi tämän beigen kangas on paljon paksumpaa ja jämäkämpää, joten Ektorp Svanby beige siis raahattiin kotiin. Tykkään ihan tyystin!


Sohvaakin suositummaksi paikaksi on kuitenkin muodostunut keittiön penkki, joka on ristitty leikkipenkiksi.


En kadu tippaakaan että rakennettiin tämä penkki, vaikka se työtasoja söikin. Ihanaa kokkailla kun lapset istuvat lähellä, ja iltaisin tuossa on kiva hörppiä kaakaota ja katsella lumista maisemaa.


Tavarat hakevat paikkojaan todella hitaasti, koska niille ei ole paikkoja! :D Meillä ei ole vielä ainuttakaan kaappia keittiön kaappeja ja laatikoita lukuunottamatta. Niinpä osa vaatteista säilytetään keittiönlaatikoissa, ja osa roikkuu Ikeasta ostetuilla tangoilla eteisessä. Eteisen sanotaan olevan kodin käyntikortti- meidän kortissa on siis parantamisenvaraa. Mutta pikkuhiljaa ja vähitellen!

Blogihiljaisuuden aikana olen saanut uusia lukijoitakin! Kivaa! Tervetuloa! Haluaisin itse asiassa aloittaa ihan uuden blogin. Tekisi mieli muuttaa niin monta juttua, että voisi olla helpompaa aloittaa ihan puhtaalta pohjalta. En vain keksi blogille nimeä, joten siihen asti täällä.

Jee. Olen ihan innoissani. Nyt mä lopetan kirjoittamisen, ja alan vaania teidän muiden blogeja ja kuulumisia. :P

35 kommenttia:

  1. Voi Mimmu! Mua rupesi ihan itkettämään, kun oon niin onnellinen teidän puolesta! Että mies ei menekään töistä suoraan raksalle, vaan tulee kotiin ja saatte olla kaikki kotona raksalla yhdessä. :) Kotinne näyttää ihanalta ja lapset on kasvaneet niin kovasti. Ja hyvä sohvavalinta muuten. ;) Tervetuloa munkin blogiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria! Aloinkin jo tutustua sun blogiin, ja kirjauduin lukijaksi. Kiva kun aloit bloggaamaan! :)

      Poista
  2. Kivalta näyttää :) Suloiset lapset! Tuo sohva on I-H-A-N-A, tuosta haaveilen itsekin! Niin ja tervetuloa takaisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja voin suositella sohvaa, aivan ihana istua!

      Poista
  3. Ihana että palasit ja ihanaa, että ootte päässy jo muuttamaan uuteen kotiin! Onhan se varmasti eri mukava laitella kotia nyt kun olette kaikki saman katon alla! Onnea uuteen kotiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! On mukava laittaa uutta kotia, mutta vielä ei tunnu riittävän siihen kauheesti voimia...valitettavasti. :)

      Poista
  4. Voi miten kauniita kuvia ja lapsia :)
    Beige ehdottomasti parempi kuin valkoinen sohvana - ja se ikean valkoinen kangas on tosi ohutta, halpaa ja nukkaantuvaa, joten varmasti beige on parempi :)

    Onnea uuteen kotiin!!

    VastaaPoista
  5. Onnea uuteen kotiin, ja tsemppiä loppurutistukseen :)

    Hanna

    VastaaPoista
  6. Kivaa että blogi on herännyt talviunesta, tai blogilinnut ovat palanneet talven jälkeen pohjoiseen.. tai jotain muuta tällaista allegorista!

    Älä tee kokonaan uutta blogia.. tän vanhankin nimen voi muuttaa jos haluaa ja kaiken voi muuttaa jos haluaa, mutta vanhat tekstit vaan jää.. ja lisäks bloggerin hallintapaneeli ei mee sekaisin! Nimittäin tän sun blogin se muistaa ja osaa päivittää, mutta uusien kanssa on alituinen ongelma..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai jaa, miksiköhän uusien blogien kanssa on ongelma? Mä vaan haluaisin saman osoitteen kuin blogin nimikin, ja kun en tykkää tästä mun blogin nimestä, niin eikö silloin pidä tehdä uusi blogi jos haluaa uuden osoitteenkin?

      Poista
  7. Näyttää kodikkaalta, lapset osaa sisustaa jos ei muuten oo huonekaluja! Koska saadaan tulla ajelee rallia mopoilla? Mäkin palasin tauolta (ja mun siskokin palasi vielä pidemmältä), ihmeellistä miten kaikki palaa yhtä aika takasin - alotin nyt sen pentublogin mistä joskus puhuin.. la on kuukauden päästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Tulkaa koska vaan! Mä en löydä sun blogiin! Hö. Miten sinne pääsis? :)

      Poista
  8. Paljon onnea uuteen kotiin!!! Ihanalta näyttää teidän koti, ja kiva kun palasit blogimaailmaan :)

    VastaaPoista
  9. Jeeee,kiva kun oot back! :) Ihanalta näyttää kotinne,en malta ootella lisäkuvia! Aivan ihastuttavat on myös lapsukaiset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Cia! Kiva myös palata taas seurailemaan teidän blogeja. :)

      Poista
  10. Kivaa, kun palasit! :)
    Onnea uuteen kotiin, näyttää tosi hienolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. PS en voi uskoa, että jossain on sisätiloissa niin lämmintä, että voi olla t-paidoissa ja paljain jaloin. Nimimerkillä kolme pitkähihaista päällekkäin. :D

      Poista
    2. Niinpä! On se väärin. :( Tää lattialämmitys on kyllä huippu juttu. Koko kroppa pysyy lämpimänä kun on varpaat lämpimät. Tosin on mun lapset, erityisesti nuorempi, kyllä tosi kuumaverisiäkin...aina hiki päässä. :D Tsemppiä sinne kylmään ja pikaista kesän saapumista!!!

      Poista
  11. Onnea teille uuteen kotiin! Älkääkä ottako ressiä nyt mistään, vaan pitäkää ansaittu lepotauko. Tuo posttraumaattinen rakennusoireyhtymä menee kyllä ohi, mutta se vaatii aikaa :) Meilläkin vasta nyt 1,5 vuotta jälkikäteen hankittiin valaisimet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika! Ja nyt musta sit muuten sais lenkkiseuraa. :P

      Poista
  12. Tuli jo puhelimessa kauhee ikävä nähdä teitä, mutta nyt se äityi pahemmaksi kun näkee miten nuo kaksi murua on taas kasvaneet varmaan puoli metriä yhteensä. Ja sen lisäksi tulin kauheen uteliaaksi nähdä lisää tota taloa, kun se on taas ihan eri näkönen kuin viimeksi. Tai siis että nyt se näyttää ihan erehdyttävästi jo kodilta ei pelkästään talolta:)

    Ja kivaa että oot taas selkä:) Sun blogi vaan yksinkertaisesti on mun lemppari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulkaa pian käymään! Ikävä! :) Eikö ookin ihana toi sun tuoma mekko??

      Poista
  13. Jeee! Ihana yllätys, että täällä olikin uutta tekstiä. Ajattelin jo että mun tuurilla löysin tosi mukavan blogin jota ei enää kukaan päivitäkään ikuna. Onnea uuteen kotiin! -elina-

    VastaaPoista
  14. Penkin taika on se, että sinne ei vielä pienemmän käsi yllä ;) Sohva näyttää siltä, että juuri siihen olis mukava rojahtaa. Kunnes jälleen näemme!-m-

    VastaaPoista
  15. Löysin aikoinaan sun blogin kun googlasin Ikean Ramsjö-keittiön kaappeja ja kommentteja niistä :D.. Mukava kuulla, että olette jo päässeet muuttamaan. Kun ehdit ja jaksat niin laitatko pari kuvaa keittiöstänne ja oletko tykännyt kaapinovivalinnasta.. ne ovat minulla ykkösenä listalla kunhan remontissa siihen saakka päästään (me kunnostamme vanhaa rintamamiestaloa :)). tuo Ektorpin sovha on muuten tosi mukava istua, haaveilen siitä itsekin yläkerran "arkiolohuoneeseen". Valkoinen minuakin houkuttaa.. :)

    Voimia loppurutistukseen, olette jo voiton puolella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, laitan mielelläni kuvia keittiöstä. Tykkään siitä kovasti! Nyt se on vaan niin kaaos ettei paljon viitsi kuvata. :D Mut mä koitan laittaa sen kuntoon ja sit tulee kuvia!

      Poista
  16. Onnea Uuteen kotiin! Innolla odotan tulevia sisustuspostauksia:)

    VastaaPoista
  17. Moi, mä oon ihan anonyymi lukija, mutta koska elämäntilanne on ollut aika sama niin oo päätynyt seuraamaan tätä blogia. Kiva että tauon jälkeen olet palannut takas. Meidän elämät siis meni sillee samalla tavalla, että mekin rakennettiin talo, meillä myös vauva (ja meillä myös isompi mäiskii pienempää) ja miehellä pitkiä päiviä pois kotoa.

    Kannattaa huolehtia omasta jaksamisesta oikeasti vielä nyt muuton jälkeekin. Mulla kävi niin että rupesin olemaan tosi väsynyt ja vetelä, en saanut pyykkejä koneeseen tai koneesta pois tai ne oli pyykkinarulla viikon, vihasin ruoanlaittoa josta yleensä tykkäsin, esikoinen otti todella lujaa päähän aamusta iltaan ja oli vaikea muistaa että se on vielä pieni ym. Ajattelin vaan että oonpas mä laiskamato ja pitäis reipastua ja onpa mulla huono kunto ja miksen mä ookaan niin innoissani tästä kaikesta kun kaikkihan mulla on tosi hyvin, mutta onneksi juttelin tästä neuvolassa ja siellä ne ymmärsi tarttua siihen kiinni. Pääsin juttelemaan useamminkin ja sain apua (siis apua niin että tarjosivat perhetyöntekijää ja juttuseuraa, ei mitään vakavaa ja pelottavaa). En ikinä olisi ite tajunnut että voin "vieläkin" olla raksauupunut, ollaanhan me asuttu jo yli puoli vuotta. Mutta kyllä voi olla. Enkä mäkään ollut niin uupunut, että en olisi päässyt sängystä ylös tai en olisi saanut itelle tai lapsille vaatteita, kyllä me oltiin pihallakin joka päivä ja syötiin ruokaa ja touhuttiin. En vaan jaksanut mitään ylimäärästä. Eli, pidä huoli itsestäsi ja LEPÄÄ vaikka kamat lojuis joka puolella! :)

    Maria

    VastaaPoista
  18. Hei, niinkin hurja kysymys että mahdatko muistaa mistä kyseisen sohvan olette ostaneet? :)

    VastaaPoista