-kotiäidin henkireikä, pakopaikka tiskien ja pyykkien ääreltä. Sisustusta,
talon rakentamista, lapsiperhe-elämää. Arkea, juhlaa ja haaveilua.

maanantai 2. toukokuuta 2011

Haaveilija

Olen huomannut, että minusta on tullut taas haaveilija. Olin sellainen pienenä tyttönä, ja monta vuotta siitä eteenpäin. Elelin paljon omissa maailmoissani, luin kirjoja ja haaveilin. Suuresta rakkaudesta, hevosista, minä olemassa joku muu, joku kauniimpi, joku punatukkainen, vaaleatukkainen, mustatukkainen. Ei ruskeatukkainen. Jne. 
En tiedä mihin haaveet ja unelmat ovat vuosien varrella kadonneet. Tilalle on tainnut tulla liikaa realismia. Enemmän ajatuksia siitä, mikä mahtaisi olla mahdollista. Ja huomattavasti enemmän "no ei minusta olisi siihen kuitenkaan"- asennetta.
Tämä kevät on kuitenkin tainnut tuoda asiaan hieman muutosta, haaveet ovat alkaneet palata.  Ehkä siihen on ollut syynä se, että arki on tuntunut rankalta. On tullut taas tarpeeseen sukeltaa haavemaailmoihin aina välillä.  Unelmat vain ovat varsin erilaisia kuin pienenä tyttönä. En enää haaveile olevani joku toinen. Huomaan, että haaveissa on myös paljon uusia elementtejä, kuten rauhassa juotu kahvikupponen. Se ei taatusti olisi pienenä tullut mieleenkään haaveilemisen arvoisena asiana! :)

Niinpä tuli mieleeni kasata pienistä unelmista (suuria ja salaisempia täällä ei oikein tohdi kertoa) pieni postaus, ja heittää lopuksi haaste muutamalle muullekin!

1. OMA LUKUNURKKA
Kolmijalkalamppu Boknäs, nojatuoli ja sivupöytä Ikea, tyyny mitä lie, ja lattekuppi Green Gate. Jalkarahi jäi kuvasta uupumaan. 

Mukava nojatuoli, jalkarahi, pieni sivupöytä jolle voi laskea kahvikuppinsa/lattemukinsa ja kirjansa, mukava tyyny ja hyvä jalkalamppu. Lapset nukkumassa tai miehen kanssa jossakin muualla, äiti lukemassa hyvää kirjaa. Tarviiko sitä sen enempää selittää? ;)


2. RATSASTUS
Kuva haettu googlen kuvahaulla.

Olen elämäni varrella silloin tällöin päässyt kaakin selkään. Harrastuksena ratsastus on kuitenkin aina ollut liian kallis, koska talleja ei ole ollut lähellä, ja nämä city-tallit on turhan arvokkaita. Uudessa kunnassa johon muutamme on talleja vieri vieressä, ja uskoisin että maalta voisi löytyä joku edukkaampikin vaihtoehto. Lapsesta asti olen ajatellut, että sitten joskus alan kunnolla harrastaa ratsastusta. Nyt havahduin siihen, että 30-vuotta on kohta lasissa (!) joten eiköhän olisi aika? Ennen kuin osteoporoosi syö kaikki luut, jotka sitten napsuvat poikki kun lennän hepan selästä. :)3. LOMA
Kuva haettu googlen kuvahaulla.

Just me and my honey. Ollaan pidetty niin kiirettä elää, että ei olla oikein ehditty lomailla. :) Ei varsinkaan kahdestaan. Kauhealla kiireellä naimisiin, lapsia, talonrakennusta, töitä... Johonkin väliin voisi lähteä kahdestaan johonkin. Olen pohtinut vain kalliita ja kaukana olevia lomakohteita johonkin kymmenen vuoden päähän (kuten Seychellit), mutta tarkemmin ajateltuna voisin ihan yhtä hyvin lähteä hieman aikaisemmin johonki lähemmäs. Uimaan, sukeltamaan, syömään eksoottisia hedelmiä, nukkumaan aamuisin liian pitkään mieheni kainalossa.

Kuva haettu googlen kuvahaulla.

Kuva haettu googlen kuvahaulla.

4. PUUTARHANHOITO
Kuva haettu googlen kuvahaulla.

Sukuvika. :) Vaikka inhoankin sitä, kun mullasta tulee vastaan mato tai koppakuoriainen, on ihana ajatus päästä istuttelemaan kukkia ja kaikenlaisia syötäviäkin juttuja. 
Viime kesän Norjan matkalla ihastuin siihen, miten norjalaiset laittavat ruusunsa kiipeämään pitkin seiniä. En tiedä onko se täällä Suomen ilmastossa mahdollista, mutta haave kuitenkin.
5. MÖKKI

Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä! Nyt puhutaan haaveesta "ehkä kolmenkymmenen vuoden päästä, jos hyvin käy". (Jos Suomessa vielä silloin ylipäätään on jäljellä rantatilkkuja jossakin päin...)

Lukunurkka, ratsastus ja puutarhanhoito taitaa olla ihan tässä parin vuoden sisään viimeistään toteutettavissa! Kolmosta pitää ehkä odotella tovi (ihan pientä lasta en taida kyetä jättämään muiden hoiviin hetkeen aikaan), ja tuo mökki jäänee arvoitukseksi toteutuuko joskus vai ei. 

Lopuksi heitän tämän haaveiluhaasteen muutamalle blogille, joita olen vasta hetki sitten alkanut lukea, sekä muutamalle "suurelle" bloggaajalle, jotka varmasti saavat niin paljon erilaisia haasteita kaiken aikaa, että en ihmettele jos eivät ehdi/jaksa reagoida. Mutta ehkä ainakin joku tarttuu haasteeseen! :)

Siispä, viittä haavetta/unelmaa jäämme odottelemaan seuraaviin blogeihin:

Mitään yksityiskohtaisia ohjeita en laita, kukin voi sorvata haavepostauksensa omansa näköiseksi ja laittaa haastetta eteenpäin jos siltä tuntuu. :)
Jään jännityksellä odottamaan reagoiko joku! :P

9 kommenttia:

 1. Kiitos Mimmu; minäpäs aloitan haaveilun heti;) Yksi suuri haave on varmaan blogistani jo ilmennyt monta kertaa....mutta sieltä ne löytyy tuota pikaa kaikki viisi suurinta haavetta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos:) Ihanaa olla "valittujen" joukossa.
  Ilman muuta tartun haasteeseen.

  VastaaPoista
 3. Ainakin täällä Turun suunnassa seinäruusut onnistuvat, kotimatkan varrella on yksi vanha talo jonka seinustoilla kasvaa hurjan paljon ihania tummanpunaisia ruusuja. Loppukesästä ohi kävellessä tuoksu on huumaava. Nyt keväällä sen seinustoilla kasva mm HYASINTTEJA! Ne ovat suloisia, istuttaisin itsekin jos pihaa olisi.

  Täytynee hommata Anna ja Mikko valokuvaamaan se talo kesällä jos täällä päin pyörivät :)

  -Kerppi-

  VastaaPoista
 4. Haaveilut tavoittivat minut Soilen blogin kautta ja huomasin myös ilokseni, että sinusta oli tullut lukijani - Tervetuloa!

  VastaaPoista
 5. Kiitos haasteesta. Täytyykin pistää työn alle :) Ihanan aurinkoista päivää sinne!

  VastaaPoista
 6. Kiitos haasteesta,kivalta kuulostaa,pistän mietintämyssyn päähän ja vastaan haasteeseen=)

  VastaaPoista
 7. Hei!
  Eksyin blogiisi jonkun toisen blogin kautta (jonne eksyin jostain, jonne jostain...) ja tykästyin!

  Meillä on samanlainen elämäntilanne kun teillä: talo rakenteilla, esikoinen uhmis ja toinen lapsi syntyy näinä päivinä. Tosi kiva lukea millaista elämää muissa saman elämäntilanteen perheissä vietetään ja millaisia asioita sulla pyörii päässä ja arjessa nyt kun elät ns. ruuhkavuosia.

  Toivottavasti toivut synnytyksestä nopeasti, että pääsette heinäkuussa muuttamaan ja muutenkin, toivottavasti kaikki menee hyvin!

  -Maria

  VastaaPoista
 8. Haaveilu on ihanaa! Kun laittaa ylös haaveita, niistä tulee konkreettisia ja ne alkaa toteutua! Nimim. kokemusta on:) Minulla on ollut tapana tehdä aarrekartta aina tasaisin väliajoin (blogistani löytyykin uusin päivitetty versio).

  Kirjoitit niin tuttuja asioita, kun pyörittää lapsiperheen arkea, sitä todella arvostaa pieniä juttuja. Esim. lastenhoidon ohessa talon imuroinutta anoppia, lasten päiväuniaikaan rauhassa juotua kahvikupillista tai uutta Avotakkaa postilaatikossa.

  Hyvää äitienpäivää!

  -Saija

  VastaaPoista
 9. Kiva kun niin moni tarttui haaveilu-haasteeseen! Mukava lukea muiden kirjoituksia, kiitos! :)

  Maria: No teillä on kyllä sitten varsin samanlainen elämäntilanne menossa! Tsemppiä sinullekin, olet sitten viimeisilläsi tai jo synnyttänyt!

  VastaaPoista